Udírny

 

plničky klobás a jitrnic

 

 

kotle a kotliny zabíjačkové

Podporuje mojeID

Úvod » GRILOVÁNÍ A POTŘEBY PRO GRIL » grilovací pláty pánve a pekáče » Plát litinový kulatý s drážkami 33 cm


        

Plát litinový kulatý s drážkami 33 cm

Litinová grilovací pánev kulatá 33 cm s grilovacími drážkami

skladem

 

Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 0201134
naše cena bez DPH: 570,2 Kč (21,8 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
690,0 Kč (26,4 EUR)

do košíku:
   

Litinová grilovací pánev kulatá 33 cm s grilovacími drážkami

Vyrobeno z litiny
Průměr včetně rukojeti: 40 cm 
Průměr bez rukojetí: 33 cm
Vnitřní průměr: 32 cm
Výška: 3 cm

Hmotnost: 3,5 kg

Před prvním použitím: krátce prázdný pánev nahřejte, potom teplou vodou kotlík důkladně vymyjte

 

Litinové kotlíky a nádobí jsou v kuchyni hitem z důvodu přípravy jídel zdravým způsobem. Obdivuhodné jsou nejen tepelné vlastnosti litiny, ale zcela neporovnatelnou vlastností s jakýmkoliv jiným kuchyňským materiálem je pórovitost litiny. Právě v ní spočívá kouzlo "zrajícího" litinového nádobí. Litinový kotlík, hrnec, pekáč, pánev či grilovací deska užíváním vytvoří zcela nepřilnavý, mechanicky nepoškoditelný povrch. Dlouhodobým používáním litina zraje jako dobré víno uložené ve vinném sklepě, a díky této vlastnosti budete jídlo na litinovém nádobí připravovat stále raději. I proto má stará litinová pánev po babičce tak kouzelné vlastnosti. Toto nádobí je vhodné pro všechny druhy sporáků včetně indukce. Pro používání litinového nádobí je potřeba dodržovat některé zásady aby nedocházelo k jeho poškození.

Mytí litinového nádobí
Nikdy nepoužíváme chemické prostředky, saponáty ani jiné přípravky.
Nikdy litinové nádobí neumísťujte do myčky nádobí. Saponáty způsobují povrchovou korozi materiálu. Pro mytí litinového nádobí je vhodné použít mycí kartáč a teplou vodu, popřípadě jen papírovou utěrku. V případě, že nádobí trpí vysokou mírou mastnoty, použijte houbičku a horkou vodu. Po osušení je vhodné kotlíky a nádobí lehce ošetřit například jedlým olejem.

Tuky a jejich použití na litinovém nádobí
Litinové nádobí je téměř nepřilnavé, tudíž nepotřebujete tuky používat. U jídel, kde jsou tuky nezbytné, tak jich používejte pouze velmi malé
množství, třeba u masa. Pokud ale litinové nádobí používáte jen zřídka, doporučuje se jej "konzervovat" v oleji. V praxi to znamená, že litinovou nádobu vytřete olejem tak, aby povrch byl stále mastný.

Kovové nářadí
Využívejte hodně kovového nářadí a nebojte se na něj přitlačit. Litina je velmi odolná a litinové nádobí není opatřené žádným speciálním povrchem, který by se dal poškodit.

Uchování pokrmů
Nikdy v litinové pánvi neuchovávejte pokrmy, pro jejich přípravu je litinové nádobí ideální, ale pro skladování ne. Většina jídel obsahuje mnoho agresivních látek, které povrch pánve rozežírají a poškozují.

Rozbití
Litinové nádobí je obvykle masivní a těžké. Při standardním používání se vám nemůže rozbít. Ovšem kdyby k tomu došlo a nádobí bylo prasklé, tak už ho nepoužívejte.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Y2ExNmU5