Udírny

 

plničky klobás a jitrnic

 

 

kotle a kotliny zabíjačkové

Podporuje mojeID

Úvod » UDÍRNY A PŘÍSLUŠENSTVÍ » domácí udírny » udírna izolovaná 0,8 m s komínkem pozinkovaná


        

udírna izolovaná 0,8 m s komínkem pozinkovaná

izolovaná udírna pozinkovaná, díky silné izolaci je vhodná pro celoroční provoz navíc s komínkem pro odvod kouře

skladem

 

Dostupnost: na dotaz
Číslo produktu: 0502579
naše cena bez DPH: 4 177,7 Kč (159,9 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
5 055,0 Kč (193,5 EUR)

do košíku:
   

Udírna izolovaná 0,8m s komínkem - pozinkovaná

Popis:
Udírna je vyrobená z pozinkovaného plechu a je vhodná zejména díky 27 mm silné izolaci pro celoroční provoz, je vhodná i pro studené uzení. Udírna má separátní prostor pro hoření. Odvod kouře pozinkovanou trubkou - pr. 100mm - umožňuje udírnu zabudovat i do uzavřené místnosti. K dobré regulaci průběhu uzení slouží regulační klapka v odtahové trubce. Velmi kvalitní výrobek s vysokou užitnou hodnotou. Možnost dovybavit popelníkem s elektrickou spirálou a termostatem s rozsahem 0-90°. Maximální regulace tepla při uzení. Vertikální uzení - maso a ryby se věší na háčky a na udírenské tyčky.

Prakticky bezobslužný provoz.

Za příplatek ve výši 10% k pořizovací ceně je možné do udírny přiobjednat 3 kusy nerezových roštů včetně jejich držáků - horizontální uzení. Vhodné zejména na filety a podkovy z ryb.

Specifikace udírna izolovaná 0,8m s komínkem - Zn

Příslušenství:

5 kusů háčků do udírny, 1 ks popelník s miskou na piliny, 1 ks dřevěný hranol, 3 ks tyčky na zavěšení háčků, 1 ks odkapávací clona, 1 ks dřevěná úchytka se spojovacím materiálem.

Rozměr udírny: 40 x 40 x 80 cm
Váha: 30 kg


Příručka pro uzení v izolované udírně
VŠEOBECNÉ: Před roztopením musíte bezpodmínečně z pícky vyndat odkapovou misku a vložit ji teprve krátce předtím, než dáte ryby do pícky. Udírnu předtápět bukovými hoblinami po dobu cca 15 minut bez ryb. Tak se vůně žádoucí při uzení usadí na kovových částech a zároveň se potlačí cizí pachy.
Rybu určenou k uzení důkladně očistit a zbavit slizu. Pak podle vlastní chuti vložit do 8 - 10% láku,
t. j. cca 40 - 50 dkg na 5 litrů vody. Ryby nechat v láku asi 12 hodin a pak o sušit papírovými utěrkami. Jestliže je kůže suchá, mohou se ryby pomocí udících háků zavěsit do udírny.
Dbejte na to, aby se ryby nedotýkaly a byly řádně upevněny.
Popelník nejdříve naplnit bukovými hoblinami tak, aby nebyl úplně plný a zapálit. Nechat rozhořet a rošt
zasunout do udírny.
Teplotu regulujte přívodem kyslíku pomocí vzduchového šoupátka na roštu.
Ideální teplota na uzení je 60 – 70 °C. Jestliže teplota stoupne na 80° a více, je zapotřebí oheň přiškrtit
vzduchovým šoupátkem. Při vyšší teplotě odkapává z ryby tuk a nelze vyloučit ztrátu chuti.
Po dosažení ideální teploty na uzení se mají ryby nechat v pícce po dobu 20 - 25 minut. V rámci této doby
přidat podle chuti na řeřavou hmotu 2x až 3x piliny.
Ryby by neměly být příliš tmavé, ideální barva je zlatožlutá.
Lepší je udit o něco déle při nižších teplotách v než krátkou dobu při vyšší teplotě.

Podle tloušťky uzené ryby lze dobu uzení i prodloužit. Hotově vyuzenou rybu opatrně vyndat z udícího prostoru. Nejdříve se ryba zabalí do alobalu a pak do novinového papíru, aby se ještě cca 15 minut
dodělávala. Tím se zlepší chuť uzeného masa a o to při uzení jde.

VAROVÁNÍ: Používejte pouze hobliny z dubu, buku a jasanu. Nikdy nepoužívejte dřevo z jehličnanů nebo impregnované dřevo. Tato dřeva nejenže negativně ovlivní chuť ale mohou být dokonce zdraví škodlivá.

V izolované udírně lze udit nejen ryby ale i maso, drůbež, sýr, vejce a mnoho dalšího.

SPECIÁLNÍ ZÁSUVKA NA HORKÉ A STUDENÉ UZENÍ
Tuto zásuvku lze použít jak na horké, tak i studené uzení.
Studené uzení:
1) Dřevěný špalík vložit do příslušného kovového úchytu v roštu.
2) Celý prostor na popel naplnit bukovými pilinami a lehce rukou stlačit (netlačit příliš silně, protože jinak se piliny dobře nespálí).
3) Vyndat dřevěný špalík a v takto uvolněném prostoru zapálit piliny, až v celé uvolněné ploše začne vznikat kouř.
4) Zásuvku zasunout do pícky a vzduchovým šoupátkem na roštu regulovat kouř z pilin.
5) Po vyhoření pilin je možno tento postup opakovat. Podle chuti a podle uzeného materiálu může toto studené uzení trvat cca 6 až 8 hodin.
6) Ideální teplota při studeném uzení činí 24 až 26 °C.
7) Na studené uzení se zvláště hodí ryby, maso a sýry.

NÁVOD NA UZENÍ S ELEKTRICKÝM SETEM V IZOLOVANÝCH UDÍRNÁCH
Termostat upevněte do otvoru ve dveřích nebo si pro termostat vyvrtejte otvor v udírně na místě, které Vám bude lépe vyhovovat. Například do boku udírny cca 10 - 15 cm od horní hrany udírny.
V tomto případě můžete do otvoru ve dveřích umístit teploměr. Termostat po zasunutí do udírny upevněte na vnitřní straně přiloženým nerezovým držákem termostatu. Následně připojte kabel ke spirále s termostatem a zapojte napájecí kabel do zásuvky. Nyní je připraven elektro - komplet s udírnou k provozu a na termostatu lze navolit požadovanou teplotu. Piliny na misce udržujeme během uzení stále mokré /pravidelně je kropíme vodou/ Souprava je vhodná pro studené, teplé a horké uzení, sušení nebo barbecue.
S elektrickým příslušenstvím (Elektro-ohniště s miskou na mokré piliny, topná spirála 2000 Watt, termostat a držák termostatu) můžete bez otevřeného ohně regulovaně udit v našich izolovaných udírnách pomocí termostatu. Vezměte odporovou spirálu a upevněte jí do otvoru ve spodní části ohniště. Oba dráty přivařené ke spirále musejí zaklapnout do 4 úchytů na dně ohniště. V malé misce rozprostřete mokré piliny a položte ji nad spirálu tak aby její ohnuté kraje zapadli na stěny vlastního ohniště. Celý komplet na regulované vytápění udírny zasuňte do spodní části udírny.

Nedotýkejte se během provozu nikdy ohniště ani tepelné spirály, existuje riziko popálení.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZTJjN